Bramborový salát se zeleninou II
50 min.
Ingredience
- 10kusůBrambory rané
- 400gramůCizrna konzervovaná
- 9stroužkůČesnek
- 1kusPaprika červená
- 1kusRajčata
- 1kusCibule
- 6lžicPetržel - nať
- 1kusLimetka
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceBalsamico ocet
- 2lžíceOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Rajčata, cibuli, petrželku a pět stroužků česneku nakrájíme co nejvíce na jemno. Přidáme olivový olej, ocet, cizrnu, limetkovou šťávu a sůl a rozmixujeme vše dohladka. Máme připravenou salsu.
- 2Brambory nakrájíme na malé kostičky a vaříme je 10 minut. Poté je ještě 20 minut zapečeme na 200 °C. Poté k nim přidáme zbylý utřený česnek a vše pořádně promícháme. Pečeme 5 minut.
- 3Poté brambory necháme trochu vychladnout, v míse je smícháme se salsou a s paprikou nakrájenou na kostičky.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.