Bramborový salát z vařené zeleniny
35 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 200gramůMrkev kořen
- 150gramůPaprika červená
- 150gramůFazolky mražené
- 100gramůHrášek mražený
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 40gramůKapary sterilované
- 20gramůPetržel kudrnka
- 150gramůMajonéza
- 10gramůHořčice
- 6gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 25mililitrůCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
32 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
9 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, mrkev a papriku bez jádřince rozkrájíme také na kostičky. Hrášek a fazolové lusky necháme rozmrazit.
- 2Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu, přisypeme brambory, mrkev, fazolové lusky a vaříme zvolna asi 10 minut. Přidáme hrášek, papriku, vaříme dalších 5 minut. Zeleninu scedíme, nacháme okapat a vychladnout. Vsypeme do salátové mísy, přidáme scezené kapary, posekanou petrželku, do majonézy vmícháme sůl, pepř, citronovou šťávu, hořčici a salát v míse zalijeme.
- 3Před podáváním lehce promícháme a necháme v lednici vychladit.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.