Bramborový salát z vařené zeleniny

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
444 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
32 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
9 g
Cukr
17 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oškrábeme, omyjeme, nakrájíme na kostičky, mrkev a papriku bez jádřince rozkrájíme také na kostičky. Hrášek a fazolové lusky necháme rozmrazit.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vývar, přivedeme k varu, přisypeme brambory, mrkev, fazolové lusky a vaříme zvolna asi 10 minut. Přidáme hrášek, papriku, vaříme dalších 5 minut. Zeleninu scedíme, nacháme okapat a vychladnout. Vsypeme do salátové mísy, přidáme scezené kapary, posekanou petrželku, do majonézy vmícháme sůl, pepř, citronovou šťávu, hořčici a salát v míse zalijeme.
  • 3
    Před podáváním lehce promícháme a necháme v lednici vychladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.