Bramborový salát ze smažených brambor
30 min.
Ingredience
- 800gramůBrambory
- 150gramůMrkev kořen
- 250gramůSalát hlávkový
- 100gramůČekanka
- 70mililitrůOlej olivový extra panenský
- 25mililitrůOcet vinný červený
- 10gramůHořčice
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 40gramůOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Vápník
122 mg
Postup přípravy
- 1Listy salátu a červené čekanky omyjeme, otřepeme a natrháme na menší kousky, mrkev očistíme, nastrouháme nahrubo, brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na slabší plátky.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme brambory a smažíme po obou stranách asi 15 minut, až budou brambory křupavé a uvnitř měkké. Odstavíme a necháme vychladnout.
- 3Do salátové mísy vsypeme salát, čekanku, mrkev, v misce smícháme panenský olej, červený ocet, hořčici, sůl, pepř, posekané bylinky, přilijeme do mísy a promícháme. Nakonec vmícháme smažené brambory a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.