Bramborový salát ze smažených brambor

30 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
386 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
27 g
Sacharidy
31 g
Vláknina
8 g
Vápník
122 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Listy salátu a červené čekanky omyjeme, otřepeme a natrháme na menší kousky, mrkev očistíme, nastrouháme nahrubo, brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na slabší plátky.
  • 2
    V pánvi rozehřejeme olej, přiložíme brambory a smažíme po obou stranách asi 15 minut, až budou brambory křupavé a uvnitř měkké. Odstavíme a necháme vychladnout.
  • 3
    Do salátové mísy vsypeme salát, čekanku, mrkev, v misce smícháme panenský olej, červený ocet, hořčici, sůl, pepř, posekané bylinky, přilijeme do mísy a promícháme. Nakonec vmícháme smažené brambory a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.