Bramborový závin - toč se škvarky
50 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 4decilitryMléko plnotučné
- 5kusůČesnek
- 1lžičkaPepř bílý
- 200gramůVepřové škvarky
- 2lžičkySůl
- 0,5lžíceMajoránka
- 2,5lžíceSádlo škvařené
- 75gramůStrouhanka
- 2lžíceMouka polohrubá
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
705 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, omyjeme a syrové jemně nastrouháme. Dáme je do mísy a slijeme z nich přebytečnou vodu. Potom brambory přelijeme vařícím mlékem. Oloupaný česnek prolisujeme, škvarky rozsekáme nadrobno. Česnek, pepř, strouhanku, škvarky, sůl a majoránku přimícháme do spařených brambor a těsto důkladně promícháme.
- 2Plech si vytřeme silnější vrstvou sádla, posypeme ho polohrubou moukou a těsto stěrkou rovnoměrně rozetřeme.
- 3Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 20-25 minut dozlatova. Horkou bramborovou placku vyklopíme na pečící papír a stočíme ji do závinu.
- 4Bramborový toč podáváme jako předkrm i hlavní jídlo.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.