Bramborový závin - toč se škvarky

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
5

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
440 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
16 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
6 g
Cukr
705 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, omyjeme a syrové jemně nastrouháme. Dáme je do mísy a slijeme z nich přebytečnou vodu. Potom brambory přelijeme vařícím mlékem. Oloupaný česnek prolisujeme, škvarky rozsekáme nadrobno. Česnek, pepř, strouhanku, škvarky, sůl a majoránku přimícháme do spařených brambor a těsto důkladně promícháme.
  • 2
    Plech si vytřeme silnější vrstvou sádla, posypeme ho polohrubou moukou a těsto stěrkou rovnoměrně rozetřeme.
  • 3
    Pečeme v předehřáté troubě při 200 °C přibližně 20-25 minut dozlatova. Horkou bramborovou placku vyklopíme na pečící papír a stočíme ji do závinu.
  • 4
    Bramborový toč podáváme jako předkrm i hlavní jídlo.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.