Brambory a zelí po staročesku
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 300gramůBrambory
- 30gramůSádlo škvařené
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusZelí hlávkové bílé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
277 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
8 g
Sacharidy
47 g
Vláknina
15 g
Cukr
17 g
Postup přípravy
- 1Zelí nakrájíme na čtverečky a vaříme je ve vodě s česnekem utřeným se solí. Když začne zelí měknout, přidáme na kostičky nakrájené brambory a vše dovaříme.
- 2Ze sádla a mouky připravíme jíšku, přidáme ji k zelí a ihned dobře zamícháme.
- 3Nakonec pokrm opepříme, dochutíme ještě česnekem se solí a omastíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.