Brambory dušené na kyselo
40 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 5kusůPepř černý celý
- 1kilogramBrambory
- 1lžičkaSůl
- 2kusyBobkový list
- 5kusůNové koření celé
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 80gramůMáslo čerstvé
- 150gramůKlobása Dunajská
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
500 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
32 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
7 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme, jemně nakrájíme a osmažíme na tuku do světlé barvy. Zaprášíme moukou a připravíme zlatou jíšku.
- 2Brambory nakrájíme na kostky, podlijeme vodou a dusíme spolu s kořením. Když změknou, odlijeme vývar a zředíme jím jíšku, našleháme a povaříme. Omáčku nalijeme zpět na brambory a přilijeme trochu octa a přidáme klobásu.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.