Brambory dušené, zalité vejci
40 min.

Ingredience
- 1kusCibule
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 80gramůMáslo čerstvé
- 1šálekZakysaná smetana
- 10gramůPetržel - nať
- 1kilogramBrambory
- 3kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
486 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
33 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory nakrájíme na plátky, podlijeme osolenou vodou s kořením a dusíme. Když jsou téměř měkké, přendáme je na rozpuštěné máslo a osmažíme je.
- 2Potom brambory zalijeme smetanou, ve které rozmícháme vejce. Dáme zapéci a povrch posypeme nasekanou petrželovou natí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.