Brambory Hasselback

75 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
272 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
16 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
77 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky.
  • 2
    Zapékací mísu vymažeme rozpuštěným máslem a urovnáme do ní plátky brambor. Plátky po všech stranách potřeme rozehřátým máslem, osolíme a opepříme.
  • 3
    Mísu vložíme do trouby vyhřáté na 220 stupňů Celsia a brambory pečeme asi 45 minut. Potom posypeme nastrouhaným sýrem a dopečeme doměkka.
  • 4
    Upečené brambory podáváme v zapékací míse, posypané zbylým sýrem a ozdobené nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.