Brambory na cibulce
35 min.
Ingredience
- 300gramůBrambory
- 80gramůCibule
- 20gramůOlej rostlinný
- 1špetkaTymián sušený
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 300mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
181 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
9 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, syrové brambory oloupeme a nakrájíme na kostky, petrželovou nať drobně posekáme.
- 2Cibuli osmažíme na oleji, přidáme brambory a koření, zalijeme vodou a dusíme, dokud se voda nevydusí.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
so 29. 8. 2015
Brambory na cibulce
Moc příjemná příloha k masitém jídlu. Příště bych jen dala o trošku méně vody, jelikož se zcela nevydusila a brambory už byly měkké. Petrželku jsem přidala až po tepelné přípravě. Určitě budu brambory dělat častěji, doporučuji😉 Větším jedlíkům množství brambor zvýšíme na cca 200g i malinko více.