Brambory nakyslo
50 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 0,5lžičkaKmín celý
- 30gramůSlanina vepřová
- 1lžíceSádlo škvařené
- 1lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusBobkový list
- 4kusyNové koření celé
- 2stroužkyČesnek
- 1decilitrSmetana jihočeská zakysaná15%
- 1lžíceKopr čerstvý
- 0,5lžičkaOcet kvasný lihový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
45 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané a omyté brambory pokrájíme na čtvrtky a dáme je vařit do vody se solí a kmínem.
- 2Slaninu pokrájíme na kostičky a v pánvi ji vysmažíme s 1 lžíci sádla dozlatova. Škvarky ze slaniny vyjmeme a do zbylého rozpáleného omastku přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Když jsou brambory téměř uvařené, přimícháme k nim jíšku, slaninu, bobkový list, nové koření a vše povaříme minimálně 10 minut.
- 3Potom za stálého míchání přidáme 1/2 lžičky octa, prolisovaný česnek, omytý drobně pokrájený kopr a zakysanou smetanu. Povaříme asi 2 minuty a odstavíme z plotny.
- 4Podle chuti dosolíme a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.