Brambory nakyslo

50 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
180 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
7 g
Sacharidy
25 g
Vláknina
5 g
Cukr
45 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané a omyté brambory pokrájíme na čtvrtky a dáme je vařit do vody se solí a kmínem.
  • 2
    Slaninu pokrájíme na kostičky a v pánvi ji vysmažíme s 1 lžíci sádla dozlatova. Škvarky ze slaniny vyjmeme a do zbylého rozpáleného omastku přimícháme hladkou mouku a usmažíme světlou jíšku. Když jsou brambory téměř uvařené, přimícháme k nim jíšku, slaninu, bobkový list, nové koření a vše povaříme minimálně 10 minut.
  • 3
    Potom za stálého míchání přidáme 1/2 lžičky octa, prolisovaný česnek, omytý drobně pokrájený kopr a zakysanou smetanu. Povaříme asi 2 minuty a odstavíme z plotny.
  • 4
    Podle chuti dosolíme a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.