Brambory pečené se salsou
75 min.
Ingredience
- 4kusyBrambory
- 1kusAvokádo
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 175gramůSýr sójový - Tofu
- 2stroužkyČesnek
- 1kusCibule
- 3kusyRajčata
- 0,5lžičkaSůl
- 125gramůSalát hlávkový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
9 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očistíme brambory a propícháme je vidličkou, do slupky vetřeme sůl, položíme na plech. V předehřáté troubě (na 190 stupňů) je pečeme 60 minut. Poté brambory podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme, aby zůstala tenká vrstva dužiny, vydlabanou směs dáme do misky.
- 2Překrojíme avokádo, odstraníme pecku, vydlabeme dužinu a přidáme ji do misky s bramborovou směsí. Vlijeme citronovou šťávu a směs rozmačkáme. Přimícháme rozetřený česnek, nasekané rajče a rozsekanou cibuli. Naplníme touto směsí vydlabané poloviny brambor.
- 3Na směs s avokádem urovnáme salátové listy, přikryjeme druhou polovinou brambory.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.