Brambory plněné ementálem a slaninou

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory důkladně omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce s vodou. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut.
  • 2
    Poté brambory slijeme a necháme trochu zchladnout. Po zchladnutí brambory překrojíme na polovinu a vnitřky za pomoci lžičky vydlabeme. Vydlabané vnitřky odkládáme do misky.
  • 3
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 4
    Do misky k bramborové hmotě nastrouháme 2/3 ementálu, na kostičky nakrájenou slaninu, zakysanou smetanu, najemno nasekanou šalotku, sůl, pepř a worcesterskou omáčku. Vše důkladně promícháme.
  • 5
    Takto připravenou hmotou plníme vydlabané brambory, sypeme zbytkem nastrouhaného ementálu a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
  • 6
    Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Před podáváním zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.