Brambory plněné ementálem a slaninou
65 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 240gramůSýr Ementál (Primátor)
- 250mililitrůZakysaná smetana
- 4kusyŠalotka
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 100gramůAnglická slanina
- 1kusPažitka
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
298 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
17 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
3 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory důkladně omyjeme, očistíme a vložíme do hrnce s vodou. Přivedeme k varu a vaříme asi 20 minut.
- 2Poté brambory slijeme a necháme trochu zchladnout. Po zchladnutí brambory překrojíme na polovinu a vnitřky za pomoci lžičky vydlabeme. Vydlabané vnitřky odkládáme do misky.
- 3Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 4Do misky k bramborové hmotě nastrouháme 2/3 ementálu, na kostičky nakrájenou slaninu, zakysanou smetanu, najemno nasekanou šalotku, sůl, pepř a worcesterskou omáčku. Vše důkladně promícháme.
- 5Takto připravenou hmotou plníme vydlabané brambory, sypeme zbytkem nastrouhaného ementálu a pokládáme na plech vyložený pečícím papírem.
- 6Vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut. Před podáváním zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.