Brambory plněné masem a rajčaty
70 min.
Ingredience
- 2kusyRajčata
- 2kusyCibule
- 4lžíceOlej olivový
- 1kusBobkový list
- 2lžícePaprika mletá sladká
- 100mililitrůVíno bílé
- 12kusůBrambory
- 50gramůSlanina vepřová
- 175gramůVepřové maso mleté
- 1špetkaPepř cayenský
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3stroužkyČesnek
- 2lžícePetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
426 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
22 g
Sacharidy
39 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme semínka. Nadrobno je nakrájíme. Najemno nasekáme oloupanou cibuli a česnek a na 2 lžících rozpáleného oleje necháme zesklovatět. Přidáme rajčata, bobkový list a papriku a dusíme, dokud se rajčata nezačnou rozpadat. Poté přilijeme víno, omáčku necháme projít varem a odstavíme.
- 2Oloupané brambory na spodní straně rovně seřízneme a shora vydlabeme do hloubky cca 1 cm. Slaninu nakrájíme na malé kostičky a smícháme s mletým masem a nasekanou petrželkou. Vmícháme 4 lžíce připravené omáčky, dochutíme solí, pepřem a cayenským pepřem. Náplň rozdělíme do brambor.
- 3V hrnci rozpálíme zbytek oleje, rozložíme do něj brambory otevřenou stranou dolů a restujeme cca 5 minut, dokud náplň nezhnědne. Poté je obrátíme, přidáme zbytek omáčky, zalijeme vodou tak, aby byly brambory do 3/4 ponořené a zakryté dusíme cca 30 minut.
- 4Brambory rozdělíme na talíře a podáváme s omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.