Brambory plněné pomazánkou z lososa

55 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
48

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
23 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
585 mg
Cukr
164 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory velmi dobře očistíme a omyjeme, pak je rozpůlíme, ve velké míse smícháme s olejem, osolíme, opepříme. Naskládáme je na plech s pečicím papírem řezem dolů a pečeme v troubě předehřáté na 200 stupňů přibližně 20 minut, dokud nezměknou. Po upečení je necháme zcela vychladnout.
  • 2
    Uzeného lososa nakrájíme na drobné kousky, malou část pak na tenké malé plátky v počtu rozpůlených brambor. Cibuli oloupeme a také jemně nakrájíme. Nastrouháme křen, nasekáme pažitku. Lososa, cibuli, křen, pažitku i kysanou smetanu pak smícháme v míse, podle chuti osolíme, opepříme.
  • 3
    Z vychladlých brambor lžičkou vydlabeme vnitřek a kulatou stranu trochu odkrojíme, aby se "bramborové mističky" nekolébaly. Do každé pak vložíme lžičku lososové směsi.
  • 4
    Vše ještě ozdobíme malým plátkem uzeného lososa, trochou kaviáru a pažitkou. Před podáváním necháme alespoň 2 hodiny chladit.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 31. 8. 2015
Brambory plněné pomazánkou z lososa
Měla nám přijít návštěva a já jsem hledala, co bych jí tak mohla nabídnout, abych se předvedla jako skvělá hostitelka. Brambory plněné pomazánkou z lososa je recept, který se rozhodně vyplatí připravit. Je lehoučký a vynikající, chuťově vyvážený. Musím před ním opravdu smeknout, protože po bramborách se jen zaprášilo. Brambory plněné pomazánkou z lososa zpestří vaše posezení nejen s přáteli, ale samozřejmě i s rodinou.