Brambory plněné smaženou nádivkou
85 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 50gramůMáslo čerstvé
- 2špetkyPepř černý mletý
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 0,25lžičkaSůl
- Na náplň
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 50mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 120gramůSýr Ementál (Primátor)
- 1lžícePažitka
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
5Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
34 g
Sacharidy
27 g
Vláknina
5 g
Cukr
112 mg
Postup přípravy
- 1Syrové brambory očistíme kartáčkem, omyjeme, necháme uschnout. Sýr nastrouháme, pažitku posekáme na jemno.
- 2Umyté brambory dáme na plech, vyložený pečícím papírem, v předehřáté troubě pečeme 45 minut. Necháme vychladnout, rozpůlíme a opatrně vydlabeme vnitřky tak, aby z brambor vznikly mističky.
- 3V misce rozšleháme změklé máslo se solí, pepřem a šlehačkou, ve směsi obalíme vydlabané brambory. Vnitřek z brambor přidáme k rozpuštěnému máslu, orestujeme, odstavíme, do prochladlé směsi vmícháme žloutky, smetanu, pažitku a sýr. Směsí naplníme vydlabané brambory, vložíme na plech, pokladený pečicím papírem a v předehřáté troubě upečeme do zlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.