Brambory po myslivecku
55 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory
- 1kusPetržel - nať
- 1lžičkaSůl
- 80gramůSádlo škvařené
- 20gramůSlanina vepřová
- 5stroužkůČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
63 mg
Postup přípravy
- 1Brambory důkladně omyjeme kartáčkem, osušíme a i se slupkou nakrájíme na silnější plátky.
- 2Plech pomastíme kůží od slaniny, naskládáme na něj plátky brambor a pečeme do změknutí.
- 3Jakmile brambory zrůžoví, do každého plátku píchneme spičkou nože, aby na povrchu popraskal.
- 4Necháme rozehřát sádlo, přidáme česnek utřený se solí a zpěníme. Potom vsypeme horké brambory a natřeseme tak, aby se dobře omastily a ochutily.
- 5Podáváme posypané s nakrájenou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.