Brambory po myslivecku

55 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
357 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
22 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
63 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory důkladně omyjeme kartáčkem, osušíme a i se slupkou nakrájíme na silnější plátky.
  • 2
    Plech pomastíme kůží od slaniny, naskládáme na něj plátky brambor a pečeme do změknutí.
  • 3
    Jakmile brambory zrůžoví, do každého plátku píchneme spičkou nože, aby na povrchu popraskal.
  • 4
    Necháme rozehřát sádlo, přidáme česnek utřený se solí a zpěníme. Potom vsypeme horké brambory a natřeseme tak, aby se dobře omastily a ochutily.
  • 5
    Podáváme posypané s nakrájenou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.