Brambory podávané v bešamelu

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory ve slupce vaříme doměkka asi 20 minut.
  • 2
    V kastrolu rozehřejeme máslo a vložíme na něj mouku. Za stálého míchání mouku zpěníme. Během míchání přilijeme vývar a mléko. Počkáme, až přejde varem a ztlumíme teplotu. Vaříme při mírné teplotě asi 10 minut. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Zamícháme.
  • 3
    Oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Do bešamelu vmícháme plátky brambor a nadrobno nasekanou petrželku.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.