Brambory podávané v bešamelu
40 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory
- 40gramůMáslo čerstvé
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 250mililitrůMasový vývar
- 250mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžícePetržel - nať
- 2litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
246 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
10 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
21 mg
Postup přípravy
- 1Brambory ve slupce vaříme doměkka asi 20 minut.
- 2V kastrolu rozehřejeme máslo a vložíme na něj mouku. Za stálého míchání mouku zpěníme. Během míchání přilijeme vývar a mléko. Počkáme, až přejde varem a ztlumíme teplotu. Vaříme při mírné teplotě asi 10 minut. Osolíme, opepříme a přidáme muškátový oříšek. Zamícháme.
- 3Oloupeme brambory a nakrájíme je na plátky. Do bešamelu vmícháme plátky brambor a nadrobno nasekanou petrželku.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.