Brambory s brynzovou nádivkou
75 min.
Ingredience
- 8kusůBrambory
- 400gramůSýr Brynza
- 150mililitrůZakysaná smetana
- 10gramůPažitka
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 40gramůSlanina vepřová
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
509 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
36 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a několikrát propíchneme vidličkou. Slaninu nakrájíme na kostičky. Pažitku nasekáme.
- 2Brambory necháme péct 60 minut při 200°C.
- 3Slaninu osmažíme dozlatova na pánvi, poté odstavíme a necháme vystydnout.
- 4Brynzu rozmícháme s nasekanou pažitkou a slaninovými škvarečky, osolíme, opepříme.
- 5Vmícháme zakysanou smetanu.
- 6Upečené brambory podélně nařízneme, jemným tlakem na protilehlé konce rozevřeme a naplníme brynzovou směsí.
- 7Servírujeme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.