Brambory s bylinkovým kořením
35 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 3litryVoda pitná
- 1decilitrVývar z hovězích kostí
- 30gramůCibulka jarní
- 1lžičkaEstragon
- 1lžíceKerblík
- 1lžičkaSůl
- 100gramůMáslo čerstvé
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
235 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
15 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
5 g
Cukr
130 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, nakrájíme na malé kostky a v hrnci s osolenou vodou uvaříme doměkka. Uvařené scedíme, dáme stranou a udržujeme teplé.
- 2V pánvi rozehřejeme máslo, přidáme na kolečka nakrájenou jarní cibulku, hned přimícháme estragon, kerblík, přisypeme kmín, zalijeme vývarem a stálým mícháním přivedeme k varu.
- 3S připravenou zálivkou zalijeme teplé brambory, podle vlastní chuti osolíme, opepříme. Nakonec vše dobře promícháme, porcujeme na talíře a brambory podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.