Brambory s chorizem a zelenými čili
35 min.
Ingredience
- 4kusyCibulka jarní
- 1litrVoda pitná
- 900gramůBrambory
- 1lžíceOlej rostlinný
- 2kusyChilli paprička
- 300gramůKlobása Chorizo
- 150gramůSýr Gouda 45%
- 1špetkaSůl
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
421 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
27 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Ve velkém hrnci přivedeme k varu vodu, vhodíme oloupané a na kostky nakrájené brambory. Zmírníme plamen a vaříme 5 minut. Brambory vylijeme do cedníku a necháme okapat.
- 2Ve velké pánvi rozpálíme olej, přidáme drcený česnek, nakrájené jarní cibulky a 4 minuty smažíme. Přidáme nakrájené brambory a smažíme, až kostky začnou trochu hnědnout.
- 3Chorizo nakrájíme na kostičky a přidáme do pánve spolu s čili papričkou, smažíme 5 minut, aby se klobása prohřála.
- 4Přisolíme, přidáme strouhaný sýr a opatrně promícháme. Ihned podáváme, dokud sýr ještě taje.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.