Brambory s chřestem
60 min.
Ingredience
- 600gramůBrambory
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 1000gramůChřest bílý
- 1lžičkaCukr krupice
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 4lžíceVíno bílé
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusRozmarýn čerstvý
- 300gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
67 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a vaříme asi 20 minut v osolené vodě. Scedíme je a rozčtvrtíme.
- 2Chřest omyjeme, oloupeme a konce odřízneme. Vaříme v osolené vodě se špetkou cukru a lžící másla 15 minut.
- 3Do nerezové mísy dáme žloutky, víno a v horké vodní lázni šleháme do pěny. Nesmí se vařit. Za stálého míchání přidáváme nejdříve po kapkách a potom tenkým pramínekm rozpuštěné máslo. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
- 4Připravené brambory opečeme na zbylém másle do zlatova, opepříme, posypeme nasekaným rozmarýnem a krátce osmahneme.
- 5Brambory s chřestem a omáčkou upravíme na nahřáté talíře a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.