Brambory s chřestem

60 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
755 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
67 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
10 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a vaříme asi 20 minut v osolené vodě. Scedíme je a rozčtvrtíme.
  • 2
    Chřest omyjeme, oloupeme a konce odřízneme. Vaříme v osolené vodě se špetkou cukru a lžící másla 15 minut.
  • 3
    Do nerezové mísy dáme žloutky, víno a v horké vodní lázni šleháme do pěny. Nesmí se vařit. Za stálého míchání přidáváme nejdříve po kapkách a potom tenkým pramínekm rozpuštěné máslo. Osolíme, opepříme a ochutíme citronovou šťávou.
  • 4
    Připravené brambory opečeme na zbylém másle do zlatova, opepříme, posypeme nasekaným rozmarýnem a krátce osmahneme.
  • 5
    Brambory s chřestem a omáčkou upravíme na nahřáté talíře a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.