Brambory s jehněčí masalou
105 min.
Ingredience
- 750gramůJehněčí kýta
- 3lžíceOlej rostlinný
- 500gramůBrambory
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 175gramůŽampiony čerstvé
- 280gramůOmáčka Kari
- 3decilitryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyRajčata
- 125gramůŠpenát listový čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
56 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Na kostky pokrájíme jehněčí maso. Ve velké pánvi rozehřejeme rostlinný olej a maso na něm osmahneme. Poté vyndáme z pánve.
- 2Přidáme pokrájené brambory, cibuli, žampiony, česnek a smažíme 4 minuty za občasného míchání.
- 3Přidáme do pánve vodu a kari omáčku, jehněčí maso, osolíme, opepříme a pod pokličkou povaříme cca 1 hodinu.
- 4Přidáme pokrájená rajčata, špenát, přikryjeme a 10 minut povaříme.
- 5Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.