Brambory s jehněčím masem a ovocem

65 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
93 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut. Scedíme a odložíme stranou.
  • 2
    Červenou cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Konzervovaná rajčata scedíme a nakrájíme na kostky.
  • 3
    Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso, sůl, pepř, oregano, rajčata a vše dusíme asi 5 minut. Podlijeme zeleninovým vývarem, červeným vínem a ještě 10 minut dusíme. Nakonec přidáme na kostky nakrájené brambory a vše dusíme dalších 15 minut.
  • 4
    Meruňky scedíme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Brusinky a hrozinky omyjeme a společně s nudličkami z meruněk vložíme ke směsi do pánve. Promícháme a ještě 10 minut podusíme.
  • 5
    Servírujeme na připravené talíře a zdobíme snítkou máty.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.