Brambory s jehněčím masem a ovocem
65 min.
Ingredience
- 2kusyCibule červená
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 600gramůJehněčí maso
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOregano sušené
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 4lžíceVíno bílé
- 500gramůBrambory
- 200gramůKompot meruňkový
- 50gramůBrusinky sušené
- 2lžíceHrozinky
- 1kusMáta
- 6lžicOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
674 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
93 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
6 g
Cukr
12 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, očistíme, nakrájíme na kostky a vaříme ve vroucí osolené vodě asi 15 minut. Scedíme a odložíme stranou.
- 2Červenou cibuli oloupeme a najemno nasekáme. Konzervovaná rajčata scedíme a nakrájíme na kostky.
- 3Na pánvi rozpálíme olej a cibuli na něm osmahneme. Přidáme mleté jehněčí maso, sůl, pepř, oregano, rajčata a vše dusíme asi 5 minut. Podlijeme zeleninovým vývarem, červeným vínem a ještě 10 minut dusíme. Nakonec přidáme na kostky nakrájené brambory a vše dusíme dalších 15 minut.
- 4Meruňky scedíme, necháme okapat a nakrájíme na nudličky. Brusinky a hrozinky omyjeme a společně s nudličkami z meruněk vložíme ke směsi do pánve. Promícháme a ještě 10 minut podusíme.
- 5Servírujeme na připravené talíře a zdobíme snítkou máty.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.