Brambory s kedlubnou a bešamelem
45 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 1kusKedlubna
- 3decilitryVývar zeleninový
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 4lžíceMouka pšeničná hladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaSůl
- 1hrstPetržel kudrnka
- 1hrstPažitka
- 1lžičkaMuškátový květ
- 1,5decilitryMléko polotučné
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Petrželku a pažitku omyjeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Kedlubnu oloupeme, rozřízneme na čvrtiny a nakrájíme na malé kousky. V hrnci přivedeme k varu vývar, dáme do něj brambory a kedlubnu a vaříme 5 minut. Pak slijeme, vývar zachytíme do misky a brambory s kedlubnou necháme v sítu okapat. V druhém hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a smažíme při stálém míchání dozlatova. Pak přilijeme mléko a půl deci vývaru, promícháme a necháme přejít varem. Zmírníme oheň, odkryté vaříme 5 minut, dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí. Do hrnce přidáme uvařené brambory, kedlubnu a bylinky, vše promícháme a ještě chvíli prohřejeme. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.