Brambory s kedlubnou a bešamelem

45 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
362 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
14 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Petrželku a pažitku omyjeme a nasekáme najemno. Brambory oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Kedlubnu oloupeme, rozřízneme na čvrtiny a nakrájíme na malé kousky. V hrnci přivedeme k varu vývar, dáme do něj brambory a kedlubnu a vaříme 5 minut. Pak slijeme, vývar zachytíme do misky a brambory s kedlubnou necháme v sítu okapat. V druhém hrnci rozpustíme máslo, přisypeme mouku a smažíme při stálém míchání dozlatova. Pak přilijeme mléko a půl deci vývaru, promícháme a necháme přejít varem. Zmírníme oheň, odkryté vaříme 5 minut, dochutíme muškátovým květem, pepřem a solí. Do hrnce přidáme uvařené brambory, kedlubnu a bylinky, vše promícháme a ještě chvíli prohřejeme. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.