Brambory s kuřecím masem
70 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 4kusyBrambory
- 4lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůKuřecí prsa
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 200gramůBrokolice
- 4kusyRajčata
- 230gramůJogurt bílý
- 50gramůOvesné vločky
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
33 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1Brambory a rajčata nakrájíme na plátky, maso na nudličky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme maso, mírně osolíme a restujeme 4 minuty. Přisypeme cibuli s česnekem a restujeme další 3 minuty. Zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme smetanou s vínem. Vaříme 10 minut.
- 3Do pekáčku vložíme plátky brambor v jedné vrstvě a osolíme. Na brambory položíme plátky rajčat a růžičky brokolice. Na to nalijeme kuřecí směs z pánve a znovu položíme vrstvu brokolice a rajčat. Poslední vrstvou budou plátky brambor. Vše posypeme strouhaným sýrem, ovesnými vločkami a zalijeme jogurtem.
- 4Pečeme při vyšší teplotě 30 minut. Podáváme teplé jako samostatný chod.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.