Brambory s kuřecím masem

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
563 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
33 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory a rajčata nakrájíme na plátky, maso na nudličky, cibuli nadrobno a česnek prolisujeme.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme máslo, vložíme maso, mírně osolíme a restujeme 4 minuty. Přisypeme cibuli s česnekem a restujeme další 3 minuty. Zaprášíme moukou, promícháme a podlijeme smetanou s vínem. Vaříme 10 minut.
  • 3
    Do pekáčku vložíme plátky brambor v jedné vrstvě a osolíme. Na brambory položíme plátky rajčat a růžičky brokolice. Na to nalijeme kuřecí směs z pánve a znovu položíme vrstvu brokolice a rajčat. Poslední vrstvou budou plátky brambor. Vše posypeme strouhaným sýrem, ovesnými vločkami a zalijeme jogurtem.
  • 4
    Pečeme při vyšší teplotě 30 minut. Podáváme teplé jako samostatný chod.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.