Brambory s mletým masem a ovocem
65 min.
Ingredience
- 100gramůŠvestky
- 3kusyCibule červená
- 2kusyRajčata
- 6lžicOlej olivový
- 600gramůHovězí maso mleté
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 125mililitrůVývar zeleninový
- 3lžíceVíno bílé
- 500gramůBrambory
- 2lžíceHrozinky
- 1lžičkaKari koření
- 200gramůKompot broskvový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
523 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
19 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme, zbavíme okolí stopky a jader a dužinu nakrájíme na osminky.
- 2Na pánvi rozpálíme olej a cibuli osmahneme. Přidáme maso a rajčata, osolíme, opepříme a přidáme kari koření. Dusíme 5 minut, poté podlijeme vývarem a vínem a ještě 10 minut povaříme.
- 3Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky, přidáme k masu a vše dusíme dalších 15 minut.
- 4Broskve necháme okapat a nakrájíme je na nudličky. Švestky nasekáme, hrozinky omyjeme a ovoce přidáme do pánve. Vše dobře promícháme a na mírném ohni vaříme 10 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.