Brambory s mušlemi
65 min.
Ingredience
- 40mililitrůOlej olivový
- 350gramůBrambory
- 350gramůKlobása Chorizo
- 3stroužkyČesnek
- 125mililitrůVývar rybí
- 50mililitrůSherry brandy
- 350gramůMušle slávky
- 3gramyKmín celý
- 5gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
46 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
115 mg
Postup přípravy
- 1Rozehřejeme olej, přidáme nakrájené brambory a 12–15 minut je za občasného míchání zvolna smažíme, až zezlátnou a změknou. Vložíme nakrájenou klobásu, drcený česnek a ještě asi 2 minuty smažíme, průběžně promícháváme.
- 2Vlijeme rybí vývar, sherry, přidáme očištěné mušle, kmín, podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme přiléhající poklicí a přivedeme k varu. Vaříme 8–10 minut, až se slávky otevřou, kastrolem několikrát zatřeseme.
- 3Odstraníme všechny slávky, které se neotevřely.
- 4Směs slávek, brambor a klobásy přemístíme na velký talíř a přelijeme hustší šťávou. Ozdobíme koriandrem a horké podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.