Brambory s mušlemi

65 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
662 kcal
Bílkoviny
35 g
Tuky
46 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
3 g
Cukr
115 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rozehřejeme olej, přidáme nakrájené brambory a 12–15 minut je za občasného míchání zvolna smažíme, až zezlátnou a změknou. Vložíme nakrájenou klobásu, drcený česnek a ještě asi 2 minuty smažíme, průběžně promícháváme.
  • 2
    Vlijeme rybí vývar, sherry, přidáme očištěné mušle, kmín, podle chuti osolíme a opepříme, přikryjeme přiléhající poklicí a přivedeme k varu. Vaříme 8–10 minut, až se slávky otevřou, kastrolem několikrát zatřeseme.
  • 3
    Odstraníme všechny slávky, které se neotevřely.
  • 4
    Směs slávek, brambor a klobásy přemístíme na velký talíř a přelijeme hustší šťávou. Ozdobíme koriandrem a horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.