Brambory s parmezánem

60 min.
Evropa

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
243 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
12 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
5 g
Cukr
72 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory na jedné straně seřízneme, aby lépe držely. Potom je rozkrájíme na plátky silné 5 mm. Brambory vložíme do vymazané formy na pečení a ze všech stran je dobře potřeme rozehřátým máslem. Osolíme a opepříme. Předehřejeme troubu na 220 °C a pečeme 45 minut. Brambory posypeme nastrouhaným parmezánem a dále pečeme doměkka.
  • 2
    Podáváme v zapékací nádobě nebo na míse a posypeme zbývajícím parmezánem. Ozdobíme a servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.