Brambory s uzeným masem a sýrem z trouby
65 min.

Ingredience
- 750gramůBrambory
- 1,5litryVoda pitná
- 4gramySůl
- 2gramyPepř černý mletý
- 100gramůVepřová kýta uzená
- 50gramůRajčata
- 75gramůCibule
- 75gramůSádlo syrové
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 1lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme a uvaříme je do poloměkka v osolené vodě. Cibuli oloupeme a nasekáme na větší kousky, uzené maso nakrájíme na kratší, silnější nudličky. Vařené brambory necháme chvilku vychladnout a potom je nakrájíme na stejně velké kousky jako uzené maso. Petrželovou nať propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme ji nadrobno. Sýr nastrouháme nahrubo. Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a pro snazší oloupání je přelijeme vroucí vodou. Potom rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno.
- 2Necháme předehřát troubu, sádlo rozehřejeme na pánvi a orestujeme v něm nasekanou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme k ní na pánev kousky masa, nakrájené brambory, kousky rajčat a nasekanou petržel a ochutíme solí a pepřem. Vše orestujeme.
- 3Potom orestované suroviny naskládáme do vymazané pečící nádoby, zasypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct. Pokrm podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.