Brambory s uzeným masem a sýrem z trouby

65 min.
Česká republika
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
28 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme a uvaříme je do poloměkka v osolené vodě. Cibuli oloupeme a nasekáme na větší kousky, uzené maso nakrájíme na kratší, silnější nudličky. Vařené brambory necháme chvilku vychladnout a potom je nakrájíme na stejně velké kousky jako uzené maso. Petrželovou nať propláchneme pod tekoucí vodou a nasekáme ji nadrobno. Sýr nastrouháme nahrubo. Rajčata opláchneme pod tekoucí vodou a pro snazší oloupání je přelijeme vroucí vodou. Potom rajčata oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Necháme předehřát troubu, sádlo rozehřejeme na pánvi a orestujeme v něm nasekanou cibuli. Když cibule zesklovatí, přidáme k ní na pánev kousky masa, nakrájené brambory, kousky rajčat a nasekanou petržel a ochutíme solí a pepřem. Vše orestujeme.
  • 3
    Potom orestované suroviny naskládáme do vymazané pečící nádoby, zasypeme strouhaným sýrem a necháme zapéct. Pokrm podáváme teplý.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.