Brambory s uzeným masem v mléčné omáčce
50 min.
Ingredience
- 1litrVoda pitná
- 1000gramůBrambory
- 1lžičkaSůl
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1šálekSmetana 12% (konzumní)
- 1lžičkaOcet kvasný lihový
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 100gramůUzené maso vařené
- 1lžícePetržel - nať
- 1šálekMléko polotučné
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 0,5lžičkaKmín celý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
34 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
104 mg
Postup přípravy
- 1Brambory oloupeme, podusíme v osolené vodě s kmínem do poloměkka a scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji a rozšleháme s mlékem a smetanou na hustší omáčku. Chvíli povaříme, přidáme rozšlehané žloutky a trochu octa.
- 2Do omáčky přidáme nakrájené uzené maso a na silnější plátky nakrájené brambory, které v omáčce podusíme doměkka. Před podáváním je posypeme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.