Brambory s uzeným masem v mléčné omáčce

50 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
548 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
34 g
Sacharidy
45 g
Vláknina
7 g
Cukr
104 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory oloupeme, podusíme v osolené vodě s kmínem do poloměkka a scedíme. Z másla a mouky připravíme světlou jíšku, zředíme ji a rozšleháme s mlékem a smetanou na hustší omáčku. Chvíli povaříme, přidáme rozšlehané žloutky a trochu octa.
  • 2
    Do omáčky přidáme nakrájené uzené maso a na silnější plátky nakrájené brambory, které v omáčce podusíme doměkka. Před podáváním je posypeme nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.