Brambory s žampiony a artyčoky
35 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 400gramůArtyčoky
- 400gramůŽampiony - sterilované
- 1hrstPetržel - nať
- 4lžíceOcet vinný
- 0,5decilitrCitronová šťáva
- 1hrstKopr čerstvý
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1,5litryVoda pitná
- 10gramůOřechy vlašské
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
234 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
2 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
14 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce. Uvařené oloupeme, nakrájíme na kolečka a ta dáme do salátové mísy.
- 2Připravíme si dresink - smícháme ocet, citronovou šťávu, nasekanou petržel a kopr, vše podle chuti osolíme a opepříme.
- 3Konzervované artyčoky a žampiony necháme okapat na sítu a jemně smícháme s bramborami. Vše přelijeme dresinkem a ozdobíme nasekanými vlašskými ořechy.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.