Brambory se smetanou a kachními prsíčky
55 min.
Ingredience
- 1litrVývar slepičí
- 750gramůBrambory
- 400gramůKachní prsa
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 180mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 500gramůKapusta růžičková
- 2lžícePažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
371 kcal
Bílkoviny
33 g
Tuky
11 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
10 g
Cukr
111 mg
Postup přípravy
- 1Kapustu očistíme, omyjeme, stonky nařízneme a kapustičky vaříme v horkém vývaru asi 5 minut.
- 2Brambory oloupeme, nakrájíme na plátky silné 5 mm. Přidáme je ke kapustě a společně vaříme dalších 10 minut.
- 3Očištěná kachní prsa vložíme kůží dospod na rozehřátou pánev. Zvolna je opékáme asi 5 minut, potom maso obrátíme, osolíme, opepříme, opékáme ještě 2 minuty.
- 4Brambory a kapustu zalijeme smetanou, podle chuti přisolíme, posypeme nasekanou pažitkou.
- 5Kachní prsa nakrájíme na plátky a upravíme na talíře se smetanovými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.