Brambory se špenátem a rajčaty
40 min.
Ingredience
- 4lžíceOlej stolní
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 500gramůBrambory
- 4kusyRajčata
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1kusŠpenát listový čerstvý
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
291 kcal
Bílkoviny
6 g
Tuky
21 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1V cedníku necháme rozmrazit špenát, aby voda mohla odtékat. Oloupeme a na plátky nakrájíme brambory.
- 2Rozehřejeme na pánvi olej a opečeme plátky brambor.
- 3Oloupeme a prolisujeme česnek a přidáme k opečeným bramborám. Osolíme a opepříme. Omyjeme a na plátky nakrájíme rajčata.
- 4Rozehřejeme v hrnci máslo a podusíme krátce špenát.
- 5Vymažeme máslem zapékací mísu a vrstvíme střídavě bramborové plátky, špenát a rajčata.
- 6První a poslední vrstvu tvoří brambory.
- 7Zalijeme smetanou a 40 minut zapečeme ve vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.