Brambory se sýrovo-slaninovou náplní

110 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
481 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
36 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
2 g
Cukr
98 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omyté brambory propícháme po všech stranách vidličkou, urovnáme na rošt v troubě a při 200 stupních Celsia je pečeme asi 45 minut doměkka.
  • 2
    Slaninu nakrájíme na kostičky a opečeme na pánvi dozlatova. Přidáme nadrobno nakrájenou šalotku a restujeme 2 minuty.
  • 3
    Z pečených brambor seřízneme horní třetinu. Dužinu vydlabeme lžičkou do mísy a lodičky brambor urovnáme do pekáče potřeného máslem.
  • 4
    K dužině přidáme mléko, máslo a vše dohladka rozmícháme. Do kaše vmícháme nastrouhaný sýr a slaninu se šalotkou. Podle chuti osolíme a opepříme.
  • 5
    Směsí naplníme bramborové lodičky a v pekáči pečeme ve středně vyhřáté troubě 20-25 minut.
  • 6
    Brambory podáváme horké, posypané nasekanou petrželkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.