Brambory smažené s česnekem a petrželkou
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1lžičkaSůl
- 50gramůMouka pšeničná hrubá
- 10gramůPetržel - nať
- 1stroužekČesnek
- 1litrVoda pitná
- 200gramůOlej stolní
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
643 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
50 g
Sacharidy
41 g
Vláknina
7 g
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Brambory nakrájíme na kolečka, namočíme do studené vody, po chvíli je scedíme a vysušíme utěrkou.
- 2Před smažením brambory oválíme v mouce. Do oleje na smažení vhodíme stroužek česneku a když zčervená, vyjmeme ho. Kolečka brambor musí v horkém oleji plavat, osmaží se tak ze všech stran.
- 3Po usmažení brambory vyjmeme, necháme okapat a posypeme je sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.