Brambory v česnekové marinádě
35 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1lžičkaSůl
- 3stroužkyČesnek
- 100mililitrůVoda pitná
- 60mililitrůCitronová šťáva
- 60mililitrůOlej rostlinný
- 0,25lžičkaPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
287 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
15 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
6 g
Cukr
398 mg
Postup přípravy
- 1Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na silnější měsíčky. V míse promícháme olej, vodu, prolisovaný česnek, citronovou šťávu a do této směsi vmícháme brambory. Poté brambory v jedné vrstvě naskládáme na plech a posypeme pepřem.
- 2Troubu předehřejeme na střední teplotu a brambory pečeme asi 25 minut. Během pečení brambory obrátíme. Na závěr je osolíme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 6. 8. 2015
Brambory v česnekové marinádě
Recept na brambory v česnekové marinádě jsem si vybrala díky jeho jednoduchosti a opravdu mě nezklamal. Minimum použitého nádobí a především suroviny za pár korun (brambory jsem měla z našeho políčka, takže ty v podstatě zadarmo 😉). To vše mě utvrdilo v tom, že recept určitě zopakuji. Doba přípravy odpovídá, jen pečení jsem prodloužila z 20 minut na 40, protože mi po dvaceti minutách přišly brambory ještě syrové. Ale samozřejmě záleží na tom, jakou troubu kdo používá a také na typu brambor, který vyberete. Ne každá brambora se uvaří či upeče stejně rychle. Já jsem použila odrůdu Impala.
Vzhledem k tomu, že v receptu je minimum oleje a přesto se brambory krásně upečou, musím dát receptu pět hvězdiček, protože je jak snadný, tak mi přijde i zdravý a chutnal celé mé rodině.