Brambory v lesklé košilce
60 min.
Ingredience
- 0,5kilogramBrambory
- 2lžičkyOlej rostlinný
- 250gramůSýr krémový
- 4lžíceZakysaná smetana
- 1lžíceOlej slunečnicový
- 1lžíceOcet vinný
- 1lžičkaHořčice
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 1lžičkaCukr krupice
- 1lžícePažitka
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCibule
- 1kusOkurky nakládané
- 0,5litrVoda pitná
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
504 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
37 g
Sacharidy
33 g
Vláknina
6 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1Omyjeme brambory, osušíme je a vykrojíme do nich ze strany křížek.
- 2Předehřejeme troubu, připravíme si 6 čtverců alobalu, abychome do nich mohli jednotlivé brambory zabalit. Každý čtverec vymažeme olejem, brambory balíme odděleně do alobalu. Pečeme v ttroubě přibližně 45 minut.
- 3Do mísy vložíme kysanou smetanu, ocet, olej, měkký sýr, hořčici, sůl, pepř, pažitku, vše promícháme, aby byla pomazánka hladná a krémová.
- 4Oloupeme cibuli a vajíčka. Vejce uvaříme natvrdo, pokrájíme nahrubo, nakládanou okurku a cibuli na jemno, přidáme do pomazánky a promícháme.
- 5Upečené brambory zmáčkneme, aby praskl vyříznutý kříž. Odstřihneme vrchní část alobalu a potřeme pomazánkou.
- 6Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.