Brambory vařené s růžičkovou kapustou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu, nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky, růžičkovou kapustu omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, řapíkatý celer na proužky, neoloupané jablko rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a zbytek nakrájíme na srpečky, bílou část jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka, zelenou část posekáme najemno.
  • 2
    Brambory vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Po pěti minutách přisypeme kapustu a dovaříme. Scedíme a necháme okapat.
  • 3
    Brambory s kapustou nasypeme do servírovací mísy, přidáme řapíkatý celer, jablko, cibulku a promícháme. Osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice a ještě jednou lehce promícháme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.