Brambory vařené s růžičkovou kapustou
35 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 300gramůKapusta růžičková
- 120gramůJablka
- 150gramůCeler řapíkatý
- 80gramůCibulka jarní
- 8gramůSůl
- 1gramPepř černý mletý
- 25gramůHořčice
- 600mililitrůVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
147 kcal
Bílkoviny
7 g
Tuky
1 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
8 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme, očistíme kartáčkem na zeleninu, nakrájíme na čtvrtky nebo na osminky, růžičkovou kapustu omyjeme, nakrájíme na čtvrtky, řapíkatý celer na proužky, neoloupané jablko rozpůlíme, vykrojíme jádřinec a zbytek nakrájíme na srpečky, bílou část jarní cibulky nakrájíme na tenká kolečka, zelenou část posekáme najemno.
- 2Brambory vsypeme do hrnce, zalijeme vodou a povaříme 15 minut. Po pěti minutách přisypeme kapustu a dovaříme. Scedíme a necháme okapat.
- 3Brambory s kapustou nasypeme do servírovací mísy, přidáme řapíkatý celer, jablko, cibulku a promícháme. Osolíme, opepříme, přidáme lžíci hořčice a ještě jednou lehce promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.