Brambory ve slupce s rajčatovým dipem

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
3

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Na rozpáleném oleji lehce osmažíme cibuli. Poté k ní přidáme nadrcený česnek a smažíme další 1 minutu. Dále přidáme postupně vodu, nakrájená rajčata, nakrájené okurky, kečup a zbylé koření.
  • 2
    Do misky nalijeme olej a smícháme ho s 1 lžičkou soli. V slaném oleji následně omyté brambory "vykoupeme" a zabalíme je do alobalu.
  • 3
    Brambory dáme na gril a zvolna pečeme. Pravidelně otáčíme, dokud nebudou brambory měkké. To zkoušíme pomocí špejle, která by měla hotovou bramboru bez problémů propíchnout.
  • 4
    Ugrilované brambory rozřízneme křížem a navrch dáme 1 lžičku rajčatového dipu, kterou jsme si na začátku připravili.
  • 5
    Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.