Brambory ve slupce s rajčatovým dipem
35 min.
Ingredience
- 2kusyBobkový list
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 1lžíceKečup
- 1kusOkurky nakládané
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř černý mletý
- 300gramůRajčata
- 1špetkaSůl
- 60mililitrůVoda pitná
- 1lžíceWorcester (worcesterská omáčka)
- 300gramůBrambory
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
3Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
288 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
21 g
Sacharidy
24 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Na rozpáleném oleji lehce osmažíme cibuli. Poté k ní přidáme nadrcený česnek a smažíme další 1 minutu. Dále přidáme postupně vodu, nakrájená rajčata, nakrájené okurky, kečup a zbylé koření.
- 2Do misky nalijeme olej a smícháme ho s 1 lžičkou soli. V slaném oleji následně omyté brambory "vykoupeme" a zabalíme je do alobalu.
- 3Brambory dáme na gril a zvolna pečeme. Pravidelně otáčíme, dokud nebudou brambory měkké. To zkoušíme pomocí špejle, která by měla hotovou bramboru bez problémů propíchnout.
- 4Ugrilované brambory rozřízneme křížem a navrch dáme 1 lžičku rajčatového dipu, kterou jsme si na začátku připravili.
- 5Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.