Brambory z kraje Dauphiné
40 min.
Ingredience
- 1kilogramBrambory
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 140mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 180gramůSýr Eidam cihla 40%
- 1stroužekČesnek
- 120gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
31 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 mg
Postup přípravy
- 1Zapékací formu vymažeme celou utřeným česnekem, poté hojně máslem. Formu použijeme takovou, ze které lze pokrm i podávat.
- 2Polovinu plátků brambor rozložíme na dno mísy, zasypeme polovinou sýra, osolíme, opepříme a poklademe polovinou hoblinek másla.
- 3Překryjeme druhou polovinou brambor, posypeme zbylým sýrem, osolíme, opepříme a poklademe máslem.
- 4Smetanu nalijeme na brambory u stěn formy. Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme v horní části, dokud brambory nezhnědnou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.