Brambory z kraje Dauphiné

40 min.
Francie

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
417 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
31 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Zapékací formu vymažeme celou utřeným česnekem, poté hojně máslem. Formu použijeme takovou, ze které lze pokrm i podávat.
  • 2
    Polovinu plátků brambor rozložíme na dno mísy, zasypeme polovinou sýra, osolíme, opepříme a poklademe polovinou hoblinek másla.
  • 3
    Překryjeme druhou polovinou brambor, posypeme zbylým sýrem, osolíme, opepříme a poklademe máslem.
  • 4
    Smetanu nalijeme na brambory u stěn formy. Troubu předehřejeme na 200°C a pečeme v horní části, dokud brambory nezhnědnou. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.