Brambory zapečené s broskvemi

110 min.
Evropa
Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
12 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme, oškrábeme a nakrájíme na tenké plátky. Sýr nastrouháme, smícháme s muškátovým oříškem, podle chuti osolíme, opepříme. Broskve omyjeme a nakrájíme na silnější plátky.
  • 2
    Na dno zapékací mísy vymazané máslem dáme vrstvu nakrájených plátků brambor, posypeme ochuceným sýrem, na ně naklademe další vrstvu bramborových plátků, posypeme opět sýrem a na další vrstvu brambor vložíme nakrájené broskve. Pak opět vrstvu brambor, posypeme sýrem a pokračujeme, dokud nespotřebujeme všechny suroviny. Vždy dáme 2 vrstvy brambor a sýra, poté jednu vrstvu broskví.
  • 3
    Vše nakonec zalijeme smetanou a přikryté poklicí nebo alobalem vložíme do trouby, předehřáté na 200 stupňů. Pečeme jednu až jednu a půl hodiny, kdy jsou brambory už měkké. Posledních 15 minut pečeme bez přikrytí, vrchní kůrku necháme propéci až do zlatavě hnědé barvy.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.