Brambory zapečené s čedarem a klobásou

35 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
740 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
44 g
Sacharidy
51 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na silnější plátky, čedar nastrouháme najemno, klobásu nakrájíme na kolečka, ementál na slabé plátky. Pekáček vymažene tukem, vyskládáme do něj polovinu plátků brambor, na ně položíme plátky sýru, na něj nasypeme kolečka klobásy. Zakryjeme zbylými bramborami, osolíme, opepříme, zalijeme rozpuštěným máslem a vložíme do trouby krátce zapéct. V mléce rozmícháme vejce, přimícháme strouhaný sýr a posekanou pažitku. Nalijeme na brambory, posypeme strouhankou a dopečeme.
  • 2
    Pokrm rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.