Brambory zapečené s jehněčím masem a sýrem

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
769 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory omyjeme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 15 minut. Scedíme a necháme vychladnout.
  • 2
    Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
  • 3
    Šalotku očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a šalotku na něm osmahneme, přidáme mleté jehněčí maso, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a asi 5 minut opékáme.
  • 4
    Brambory překrojíme na polovinu, vnitřek trochu vydlabeme. Vydlabané vnitřky brambor smícháme s masem a šalotkou. Takto připravenou směsí plníme vydlabané brambory a sypeme najemno nastrouhaným parmazánem. Naplněné brambory klademe na plech vyložený pečícím papírem, navrch rozložíme kousky másla a zapékáme v troubě asi 15 minut.
  • 5
    Po upečení ihned servírujeme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.