Brambory zapečené s jehněčím masem a sýrem
60 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 1špetkaSůl
- 2kusyŠalotka
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 200gramůJehněčí maso
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaPaprika mletá sladká
- 100gramůSýr Parmezán
- 1kusPažitka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
400 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
3 g
Cukr
769 mg
Postup přípravy
- 1Brambory omyjeme a vložíme do vroucí osolené vody. Vaříme asi 15 minut. Scedíme a necháme vychladnout.
- 2Troubu předehřejeme na 200 stupňů Celsia.
- 3Šalotku očistíme a nakrájíme na kolečka. Na pánvi rozpálíme 1 lžíci másla a šalotku na něm osmahneme, přidáme mleté jehněčí maso, osolíme, opepříme, posypeme mletou paprikou a asi 5 minut opékáme.
- 4Brambory překrojíme na polovinu, vnitřek trochu vydlabeme. Vydlabané vnitřky brambor smícháme s masem a šalotkou. Takto připravenou směsí plníme vydlabané brambory a sypeme najemno nastrouhaným parmazánem. Naplněné brambory klademe na plech vyložený pečícím papírem, navrch rozložíme kousky másla a zapékáme v troubě asi 15 minut.
- 5Po upečení ihned servírujeme a zdobíme najemno nasekanou pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.