Brambory zapečené s klobásou a zelím
60 min.
Ingredience
- 1200gramůBrambory
- 300gramůKlobása Dunajská
- 300gramůSýr Eidam uzený 45%
- 30gramůMáslo čerstvé
- 20gramůTuk
- 30gramůStrouhanka
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 6kusůVejce slepičí
- 200mililitrůMléko polotučné
- 150gramůZelí kysané
- 80gramůCibule
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
48 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Vařené brambory nakrájíme na plátky, klobásu na kolečka, uzený sýr nastrouháme, kysané zelí scedíme a necháme okapat, cibuli pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.
- 2Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, vložíme do něj třetinu brambor, kousek másla, polovinu koleček klobásy, cibule, zasypeme polovinou sýra, přidáme zelí a položíme další třetinu brambor, zbylou klobásu, cibuli, sýr, zelí a zakryjeme poslední třetinou brambor. V hrnku rozkvedláme vejce a celý pokrm zalijeme. Osolíme, opepříme, polijeme mlékem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme asi půl hodiny, pokrm naporcujeme a ihned ještě horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.