Brambory zapečené s klobásou a zelím

60 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
704 kcal
Bílkoviny
38 g
Tuky
48 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
6 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vařené brambory nakrájíme na plátky, klobásu na kolečka, uzený sýr nastrouháme, kysané zelí scedíme a necháme okapat, cibuli pokrájíme na plátky a rozebereme na kroužky.
  • 2
    Pekáč vymažeme tukem a vysypeme strouhankou, vložíme do něj třetinu brambor, kousek másla, polovinu koleček klobásy, cibule, zasypeme polovinou sýra, přidáme zelí a položíme další třetinu brambor, zbylou klobásu, cibuli, sýr, zelí a zakryjeme poslední třetinou brambor. V hrnku rozkvedláme vejce a celý pokrm zalijeme. Osolíme, opepříme, polijeme mlékem a dáme do trouby zapéct. Zapékáme asi půl hodiny, pokrm naporcujeme a ihned ještě horký podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.