Brambory zapečené s okouníkem a špenátem

65 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
34 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Porce okouníka omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
  • 2
    Oloupaný česnek nasekáme a osmahneme na 2 lžících másla. Přidáme špenát a necháme na mírném ohni zvolna rozmrazit. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
  • 3
    Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Polovinu poklademe na dno vymaštěné zapékací formy. Na brambory rozprostřeme porce filé, zakryjeme špenátem a zbylými bramborami. Smetanu rozšleháme s nastrouhaným sýrem, vejci, solí, pepřem a nalijeme na pokrm. Pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.