Brambory zapečené s okouníkem a špenátem
65 min.
Ingredience
- 400gramůOkouník mořský
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 3lžíceCitronová šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 300gramůŠpenátový protlak mražený
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 600gramůBrambory
- 250gramůZakysaná smetana
- 50gramůSýr Ementál (Primátor)
- 2kusyVejce slepičí
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
531 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
34 g
Sacharidy
26 g
Vláknina
7 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Porce okouníka omyjeme a osušíme, osolíme, opepříme a pokapeme citronovou šťávou.
- 2Oloupaný česnek nasekáme a osmahneme na 2 lžících másla. Přidáme špenát a necháme na mírném ohni zvolna rozmrazit. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem.
- 3Oloupané brambory nakrájíme na plátky. Polovinu poklademe na dno vymaštěné zapékací formy. Na brambory rozprostřeme porce filé, zakryjeme špenátem a zbylými bramborami. Smetanu rozšleháme s nastrouhaným sýrem, vejci, solí, pepřem a nalijeme na pokrm. Pečeme asi 45 minut ve středně vyhřáté troubě.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.