Brambory zapečené s olivami
60 min.
Ingredience
- 750gramůBrambory vařené ve slupce
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 200gramůOlivy nakládané
- 50gramůStrouhanka
- 30gramůTuk
- 40gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 50gramůSýr Eidam cihla 40%
- 0,5šálekVoda pitná
- 0,5šálekSmetana 33% (šlehačka)
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
570 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
37 g
Sacharidy
49 g
Vláknina
8 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Ve slupce uvařené brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Smícháme je se zcezenými olivami nakrájenými na kousky a vložíme do zapékací mísy.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo, přisypeme mouku a připravíme světlou jíšku. Postupně ji zředíme vodou a smetanou, osolíme, opepříme a chvíli povaříme.
- 3Potom do omáčky přidáme polovinu nastrouhaného sýru a nalijeme ji na brambory. Povrch posypeme na tuku osmaženou strouhankou a zbylým nastrouhaným sýrem.
- 4Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.