Brambory zapečené s rajčatovým protlakem

55 min.
Slovensko

Ingredience

Počet porcí:
6

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
19 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
245 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, česnek prolisujeme.
  • 2
    Pekáč vymažeme tukem, vyskládáme do něj brambory, osolíme, opepříme, v mléce rozmícháme mouku, rajčatový protlak, česnek a brambory v pekáči zalijeme. Nakonec vše posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě zvolna asi 40 minut.
  • 3
    Pokrm naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.