Brambory zapečené s rajčatovým protlakem
55 min.
Ingredience
- 1200gramůBrambory
- 300mililitrůMléko polotučné
- 50gramůMouka pšeničná hladká
- 10gramůSůl
- 3gramyPepř černý mletý
- 15gramůTuk
- 4stroužkyČesnek
- 300gramůSýr Ementál (Primátor)
- 120gramůOkurky nakládané
- 100gramůProtlak rajčatový
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
411 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
19 g
Sacharidy
40 g
Vláknina
5 g
Cukr
245 mg
Postup přípravy
- 1Brambory očistíme, omyjeme a nakrájíme na plátky, sýr nastrouháme, česnek prolisujeme.
- 2Pekáč vymažeme tukem, vyskládáme do něj brambory, osolíme, opepříme, v mléce rozmícháme mouku, rajčatový protlak, česnek a brambory v pekáči zalijeme. Nakonec vše posypeme strouhaným sýrem a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě zvolna asi 40 minut.
- 3Pokrm naporcujeme, rozdělíme na talíře, doplníme kyselou okurkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.