Brambory zapečené se slaninou
45 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory
- 200gramůAnglická slanina
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaČesnek sušený
- 250mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 10gramůPetržel - nať
- 200gramůMozzarella
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
524 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
41 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
3 g
Cukr
517 mg
Postup přípravy
- 1Brambory budeme vařit i se slupkou, proto je dobře omyjeme, nejlépe kartáčkem na zeleninu.
- 2Vaříme ve slaném nálevu jen 10 minut, vodu slijeme a brambory necháme okapat. Nakrájíme na větší kousky a dáme do zapékací misky, přidáme na kostky nakrájenou anglickou slaninu, zalijeme smetanou, osolíme, opepříme a dochutíme sušeným česnekem. Nakonec zasypeme strouhanou mozzarellou.
- 3Rozehřejeme troubu na 150°C a pečeme 10-15 minut, až se sýr rozpustí a zezlátne. Servírujeme v zapékací misce ozdobené čerstvou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.