Brambory zapečené se sýrovou omáčkou
70 min.
Ingredience
- 1000gramůBrambory vařené ve slupce
- 100gramůSýr Eidam cihla 40%
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 70gramůMáslo čerstvé
- 50gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 5lžicMléko polotučné
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 2lžíceStrouhanka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
628 kcal
Bílkoviny
18 g
Tuky
38 g
Sacharidy
57 g
Vláknina
9 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory oloupeme, nakrájíme na plátky a rozložíme do máslem vymazané a strouhankou vysypané zapékací mísy. Z 50g másla a hladké mouky připravíme světlou jíšku. Vmícháme do ní mléko a smetanu, osolíme, opepříme a přisypeme nastrouhaný sýr. Za stálého míchání zvolna povaříme, aby se sýr rozpustil. Potom přimícháme nasekanou petrželku. Sýrovou omáčku nalijeme na brambory a pokrm zapékáme ve středně vyhřáté troubě asi 35 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.