Brambory zapečené v mléce

40 min.
Itálie

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
221 kcal
Bílkoviny
9 g
Tuky
6 g
Sacharidy
35 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané brambory nakrájíme na tenčí plátky.
  • 2
    Na pánvi rozpustíme máslo, přidáme oloupaný, rozmačkaný stroužek česneku a krátce osmahneme. Česnek vyjmeme a do pánve dáme připravené brambory. Chvíli restujeme, potom brambory zalijeme mlékem tak, aby zůstaly ponořené. Zvolna vaříme, dokud tekutina nezhoustne.
  • 3
    Potom obsah pánve přendáme do zapékací mísy, podle chuti osolíme a opepříme.
  • 4
    Brambory zapečeme v troubě vyhřáté na 190°C a po 5 minutách můžeme podávat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.